Hvad er Empowerment?

Hele MomCares koncept udspringer af begrebet Empowerment. Som er en tilgang, et menneskesyn og en metode der har fokus på at styrke dig og give dig kraft til at mestre den udfordring du står overfor.

Direkte oversat betyder Empowerment ”at bemyndige” eller ”sætte sig i stand til” og handler om at føle magt, kraft og styrke. Det er altså et begreb, der sætter fokus på processer og mekanismer, der sker i dig og gør dig i stand til at modvirke afmagt og i stedet giver dig styrken til at kunne handle selv.

Empowerment er et begreb, der igennem den seneste tid har sneget sig ind på sundhedsområdet med det formål at fokusere på dine ressourcer og frembringe ansvarlighed og selvstændighed.

Det handler ikke at fjerne din frygt, men om at blive venner med den. Det handler om at du skal være kaptajn på eget skib, føle dig i kontrol og derved tryg i fødselssituationen og forløbet op til.

Alle jordmødrene, der knyttet til MomCare, har deltaget i workshops om Empowerment.

Det betyder, at jordemoderen via sin undervisning eller konsultation benytter sig af nogle særlige teknikker, som gør at du føler dig mere robust og klar til din fødsel.

Det er en proces, som ved hjælp af viden og øvelser gør dig mere handlekraftig og styrket, når du står overfor udfordringer og situationer som kræver at du skal turde mestre dem.

Tilmeld dig nu