Fødselsforberedelse

Bliv klar til din fødsel med MomCares fødselsforberedelseskursus

Hos Momcare tilbyder vi blandt andet fødselsforberedelses i København. Hvis du går med tanker om  at gå til fødselsforberedelse, kan du på denne side læse lidt mere om hvad vores fødselsforberedelse indeholder. Under gennemgang af undervisningen får du et overblik over de emner, vi skal igennem når du går til fødselsforberedelse hos Momcare. Fødselsforberedelses hos Momcare består af fem undervisningsgange hvoraf den 5. og sidste gang ligger efter fødslen.

Vi kan desværre ikke love dig at det er uden smerter at føde,men vi kan love dig, at vi på vores kursus i fødselsforberedelse vil klæde dig på til mentalt og fysisk at kunne håndtere den store og intense oplevelse, en fødsel er. Det som vi gerne vil give dig her på vores fødselsforberedelse er nogle værkstøjer og en styrket selvopfattelse, så du står stærkere når du skal føde.

Gennemgang af undervisningen

Den 1. gang

Præsentation: af Jordemoder og af deltagerne

Empowerment: Du vil får teoretisk viden om empowerment og forståelse for, hvordan du kan bruge dette til at opnå styrke og magt.

Mental styrketræning: Gennem grounding- og visualiseringsøvelser skal vi skabe opmærksomhed, balance og harmoni i kroppen.

Åndedrættet: Du lærer, med teori og øvelse, hvordan du med vejrtrækning kan berolige nervesystemet og nære de gode fødehormoner.

Den feminine energi: Skal dyrkes gennem bevægelse og du vil blive introduceret til Rebozo som med blid vuggen og strækken kan løsne stramme ligamenter og muskler, øge blodgennemstrømningen og skabe balance.

Den 2. gang – Vi anbefaler, at din fødselspartner deltager

Empowerment: Din partner inddrages i teorien omkring empowerment og vi taler om hvordan man kan ruste sig til det uforudsigelige.

Grounding: Vi skal gennem øvelse skabe kontakt til kroppen.

Fødslen: Vi vil gennemgå de 5 faser: latens , aktiv, nedtrængnings, presse, efterbyrdsfasen enkeltvis, så du får indgående kendskab til, hvordan kroppen og vejrtrækning arbejder og ændres i løbet af fødslen. Vi vil desuden have fokus på, hvordan din partner kan støtte og bakke op omkring de forskellige faser.

Åndedrættet: Er kroppens egen smertelindring. Vi vil gennemgå og øve, hvordan du kan blive bevidst om og kunne fastholde din vejrtrækning gennem veerne.

Rebozo: Vi skal øve brugen af Rebozo til afspænding af krop og sind.

Den 3. gang

Mental styrketræning: Gennem grounding – og visualiseringsøvelser skal vi skabe opmærksomhed, balance og harmoni i kroppen.

Fødslen: Hvordan var det nu lige med faserne? Gennem viden skal du blive tryg i fødselsprocessen.

Åndedrættet: Øvelse i det abdominale og thorakale åndedræt. Gennem øvelse bliver vi mestre.

Amning: Ligesom graviditet og fødsel, er amning helt naturligt, men ofte noget der skal læres. Vi taler om amning og ser en amme-film.

Den 4. gang

Mental styrketræning: Gennem grounding- og visualiseringsøvelser skal vi skabe opmærksomhed, balance og harmoni i kroppen.

Den nye familie: Vi taler om dagene efter fødslen og om familiens nye roller.

Velvære: Kroppen har været på overarbejde med veer, fødsel, begyndende healing og opstart af amning. Vi skal tale om, hvordan du kan drage omsorg for dig selv i en periode, hvor alt er anderledes.

Åndedrættet: Ligesom under fødslen kan bevidsthed omkring vejrtrækning drages til fordel i barselsperioden.

Empowerment: Vi taler om, hvordan ’Den fødende kvindes rejse’ kan skabe empowerment.

Den 5. gang – efter din fødsel, baby er selvfølgelig velkommen

Fødslen: Vi taler om og deler fødselsoplevelser.

Træning: Vi taler om, hvordan bækkenbunds- og mavemuskler bliver genoptrænet.

Empowerment: Kan det bruges videre i livet?

 

Praktiske informationer

Tidspunkt: Fødselsforberedelse løber over 5 gange á 3 timer pr. gang, kl. 17 – 20, bortset fra den 5. gang, som ligger i dagtimerne kl. 11 – 14.

De første fire gange er før fødslen og den sidste gang ligger efter du har født. Den 5. gang ligger efter du har født, så du har tid til at nyde den første tid.

Ugedag: Fødselsforberedelse ligger altid på samme ugedag. Så er du tilmeldt et tirsdagshold, så er alle dine kursusgange om tirsdagen i fire uger i træk. Efter du har født ses vi igen – denne gang med din lille guldklump.

Partner: Vi anbefaler at du tager din partner med den 2 gang, idet vi der gennemgår fødslen detaljeret og den praktik der er omkring fødslen. Vores erfaring er, at du som gravid får et meget større udbytte af, at være i et forum hvor der kun er gravide og din jordemoder tilstede. Derfor anbefaler vi ikke at din partner deltager de øvrige gange.

Påklædning: Ved hver undervisningsgang (bortset fra 2. gang hvor vi anbefaler at din fødselspartner deltager), laver vi lette øvelser med afsæt i afspænding og yoga – derfor er det en god idé at have behageligt tøj og sko på, som du kan bevæge dig i.

Nye Hold: Vi starter løbende nye hold i fødselsforberedelse, de bliver lagt ud Momcare.dk

Hvor ligger Momcare :  Fødselsforberedelsen foregår i Herlev, Hørkær 16, 2. sal. 2730 Herlev. Der er gode muligheder for parkering, bus 350 S  standser tæt ved og Herlev S-togsstation ligger 10 min. gåtur væk.

 

Bemærk: er der færre end 7 deltagere tilmeldt et hold, forbeholder vi os retten til at aflyse holdet senest én uge før holdstart.

 

 

Bestil MomCares fødselsforberedelseskursus 

“MomCare er et koncept som er nøje udviklet og tilrettelagt af erfarne jordemødre”

Tilmeld dig nu